04 July 2008

On-line Quiz 6: Verbal Analogy

Choose the letter of the word or pair of words that best expresses a relationship similar to that expression in the original pair.


1. manual: hand:: guttural : __________

a. hair

b. stomach

c. fist

d. brain

e. throat


2. astronauts : space :: argonauts : __________

a. ship

b. goats

c. treasure

d. birds

e. sea


3. philatelist : stamps :: numismatist : ___________

a. books

b. coins

c. birds

d. brands

e. pictures


4. heart : cardiac :: finger : __________

a. brachial

b. digital

c. touch

d. count

e. cephalic


5. snake : alligator :: salamander : __________

a. shark

b. toad

c. alligator

d. starfish

e. earthworm


6. recant : revoke :: profess _________

a. assert

b. refuse

c. reject

d. decline

e. repudiate


7. immaculate: defiled :: ____________

a. pious : reverent

b. impotent : infirm

c. indolent : slothful

d. noxious : deadly

e. ignominious : reputable


8. capricious : whim :: ______________

a. conscientious : plan

b. collision : divergence

c. wintry : stoical

d. belief : credulous

e. operation : clandestine


9. entomology : insects :: ______________

a. man : mammals

b. cardiologist : heart

c. paleontology : fossils

d. dermatologist : skin

e. photography : camera


10. humble : unassuming :: _______

a. plain : modest

b. reserved : ostentatious

c. meek : mellow

d. gentle: haughty

e. high-spirited : unpretending

Send in your answers now! Contest ends on Wednesday, July 9, 2008.

4 comments:

jess mantes said...

1.e.
2.a?
3.b.
4.c.
5.b.
6.a.
7.e.
8.b?
9.c.
10.e.

,,madam,its a difficult quiz..!!!gud eve!!!

lawrence said...

1.e
2.a
3.b
4.c
5.b
6.a
7.e
8.a
9.c
10.e

lawrence/lance
II-molave

vicky said...

1.b
2.d
3.a
4.a
5.d
6.e
7.c
8.e
9.c
10.b


madam,its so hard....nose bleed...!!!anyway,tnx...

Anonymous said...

Keep posting stuff like this i really like it